Over mij

Mariët Westerduin

Ik ben Mariët Westerduin.

Ik heb verschillende banen in het buitenland gehad en de laatste 17,5 jaar ben ik HR adviseur geweest. Mijn werk heeft altijd met mensen en de omgang met mensen te maken gehad. Op een gegeven moment echter voelde ik dat ik niet meer het verschil kon maken voor een individu. Grote projecten en weinig resultaat slokten mijn energie op. Eind 2017 is een goede vriend van mij plotseling overleden en in 2018 heb ik mijn vader o.a. aan de gevolgen van dementie verloren. Deze ervaringen waren voor mij een ommekeer, ik voelde de diepe wens om het roer om te gooien.

Ik ben gaan overwegen wat de beste stap zou zijn. Het er willen zijn voor een individu, van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de ander en daar ook voldoening uit halen en zingeving aan mijn werk kunnen geven waren de kernwaarden waarmee ik op zoek ben gegaan naar een nieuwe invulling.

Zo ben ik er achter gekomen dat ik niets liever zou willen dan anderen bijstaan in tijd van afscheid nemen van een geliefde naaste. Ik ben me gaan oriënteren op de verschillende opleidingen en ik ben heel blij dat ik heb kunnen kiezen voor de opleiding van Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle. Ik ben gestart in januari 2019 en inmiddels ben ik sinds december 2019 gecertificeerd uitvaartbegeleider.

Omdat ik het belangrijk vind om er 100 procent voor jou te zijn en je in alle rust te kunnen ondersteunen bij het nemen van de verschillende stappen ter voorbereiding van het afscheid en je de ruimte te geven om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen heb ik ervoor gekozen om als zelfstandig én onafhankelijk uitvaartbegeleider te gaan starten. Geen keurslijf van een groot bedrijf, dat past niet bij mij.

En zo is Westerduin Uitvaart, voor een persoonlijk afscheid geboren. Om mijn persoonlijk verhaal en drive rond te maken: 50 jaar geleden is mijn vader op 1 april 1970 gestart met zelfstandig ondernemerschap en was 55 jaar oud toen hij er mee kon stoppen en kon gaan plezieren samen met mijn moeder in Frankrijk. Ik ben 55 jaar jong als ik start en wil heel graag nog de komende 10 tot 15 jaar vol overgave werken als uitvaartbegeleider. Ik ben er trots op dat de naam van mijn onderneming ook de naam van mijn vader in zich draagt. Zo leeft hij ook op die manier nog voort.

Ik ben geen standaard uitvaartbegeleider. Ik kom als mezelf naar je toe. Niet strak in een pak en ik ben volledig beschikbaar voor jou en je familie. Ik neem mijn levenservaring mee, ik luister, ondersteun en hak zonodig moeilijke knopen door. Ik ben onafhankelijk en wil alleen maar dat jij al je aandacht kan hebben bij afscheid nemen en ik je ontzorg daar waar nodig is.

Heb je vragen? neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

× Neem contact op via Whatsapp